Tulevaisuuden klassikkoautot.

sunnuntai 21. elokuuta 2016

Miksi Skoda Octaviasta ei tule koskaan klassikkoa

Skoda Octavia kisaa joka vuosi paikasta Suomen tylsimpänä ja mitäänsanomattomimpana autona - ja pärjää hyvin.SEAT, Skoda, Volkswagen, Audi, jos et ole aivan pihalla automaailmasta niin tiedät näiden kaikki kuuluvan nykyisin
VAG-konserniin, käytännössä nämä autovalmistajat myös ovat samoja autoja jotka lainailevat toisiltaan osia miten sattuu ja joissain tapauksissa eri merkkien autot eroavat toisistaan vain puskurien ja muutaman hassun yksityiskohdan takia.

Tilanne VAG-konsernissa on aivan sairas kun sisarmerkit laitetaan kilpailemaan keskenään, mutta toisaalta myös keinotekoisesti rajoitetaan niiden toimintaa etteivät söisi toistensa markkina-osuuksia. Tähän vielä päälle kaikki laitetaan jakamaan koko konsernin resurssit ja tekniikka keskenään, tietysti kristillisesti eli "paremmat" merkit saavat valita ensin.

Mutta miten tämä liittyy Skodaan?
Skoda asettuu kaikkien VAG:in merkkien keskiöön. Sitä on turha kierrellä tai kaarrella, Skodalla on ollut jo lähes 10 vuotta paras hinta/laatusuhde automarkkinoilla.
-Jos olet hankkimassa harmaata farmariautoa.


Harmaat farmariautot harvemmin jäävät mieleen oli aikajanana 30 sekuntia - 30 vuotta.
Tällaisella autolla ei ole mitään sijaa klassikkoautojen maailmassa, niitä tulee aina uusia ja vanhat vessat kiertävät omistajalta omistajalle kunnes paali kutsuu.

"M-mut-mutta vRS!!"
Ja pyh, vanhoille RS Skodille onanoi vain ja ainoastaan sisäänpäinlämpeävä Skodakerho itse. Ulkopuolisten silmään niillä ei ole lisäarvoa. Voit liimata tarroja Skeidan päälle, mutta se on yhä Skoda.
Sekä se on RS eikä vRS, se kärpäsenkakka logossa ei ole v-kirjain vaikka kuinka aivosi ja näköhavaintosi sinulle niin kertoisivat.


Onko Skoda järkiauto ja saako sillä rahallensa vastinetta?

Kyllä ja kyllä, mutta Skodan markkinoiminen tunteella ja dynaamisuudella on vain surullista.
Älä valehtele itsellesi, hankit Skodan koska olet tylsä ja harmaa hiirulainen. Kyllä, sinä keski-ikäinen mies siellä. Ärsyttääkö?
Miksi? Jos tämä meni tunteisiin niin todellisuudessa haluaisit ajaa jollain muulla, elät vain kerran. Miksi ajat osamaksulla hankkimalla harmaalla Skoda Octavia Combillasi? Vaihdat sen luultavasti jossain vaiheessa vain uuteen valkoiseen Octaviaan kun vaimo luki naistenlehdestä, että se on nyt muodissa. Ehkä jonain päivänä uskallat edes harkita RS-mallia, onhan se ehkä liikaa sinulle.
Tietyssä määrin RS-malli on jopa surullisempi kohtalo. Jopa enemmän kuin osamaksu-farmariaudi.
Octavia Combilla ajava sentään voi ehkä myöntää itselleen olevansa näin autofoorumien termeillä K&K ja tuntea jopa ylpeyttä siitä.Ja te osamaksu-Audimiehet siellä, te olette vielä omituisempaa sakkia, mutta teistä lisää myöhempänä. Eikä niistä A4 tai A6 Olympiaskodista tule myöskään klassikkoautoja. R-ja S-mallit erikseen, mutta ne ovatkin jo hieman eri luokkaa kuin Skoda RS-mallit tai kynsin ja hampain raksittu Diudin S-Line korisarja.
Niistäkin lisää myöhemmin, pysy kuulolla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

© Autosijoittaja.fi 2016